sojos pupelės
Laikymo sąlygos: laikyti sausoje, vėsioje vietoje.
Aukštos kokybės baltymų šaltinis. Turi daug baltymų, mažai cukrų, neturi sočiųjų riebalų, daug kalcio, geležies, fosforo, karoteno, folio rūgšties. Sojos pupelės yra populiariausias mėsos ir pieno produktų pakaitalas vegetarams. Tinkamos daiginti, gaminti sriubas, kepinius, užtepus.
Paruošimas: mirkyti 8-12 val., virti 1 val. ant vidutinės arba 3 val. ant silpnos ugnies.
100 g produkto energetinė ir maistinė vertė: 1867 kJ/446 kcal; riebalai - 19,94 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių - 2,88 g; angliavandeniai - 20,86 g, iš kurių cukrų - 7,33 g; baltymai - 36,49 g, druska - 0,01 g.